Intresserad av att driva Hemglass i Växjö?

Snabbfakta

 

  • Startades: 1968
  • Omsätter: ca 450 Mkr
  • Antal FT: Idag är vi 10 franchisetagare 
  • Vår mission; besöket hos hemglass var en upplevelse och jag vill gärna berätta det för någon.
  • Ledigt distrikt: Växjö
  • Bransch: Försäljning, inköp, marknadsföring
  • Län: Kronobergs län
  • Egen insats: Ca: 250 000:- (avser övertagande av fryslager och säljbilar) (Mer info)
  • Status: Befintlig

Om oss

Hemglass startades 1968 av Eric Ericsson och Anders Gavlevik. De hade en enkel idé: Leverera glass direkt från fabrik till kundens dörr. Redan den 23 september samma år rullade den första glassbilen ut. 2018 firade vi 50 år och uppdraget är fortfarande samma: Vi ska leverera glass och glädje till hela Sverige. Idag har vi en rikstäckande distribution med 28 säljdepåer som drivs av egna företagare. Med över 400 anställda och cirka 300 glassbilar säljer vi glass på ungefär 150 000 platser. När du jobbar hos Hemglass blir du en naturlig del av vår vision, att göra Sverige till en glassigare plats.

Vårt koncept

Hemglass är ett av landets mest välkända varumärken, vi har sålt glass direkt hem till våra kunder sedan 1968. Vi finns representerade i hela landet via 27 säljdepåer och 280 säljbilar. Vi är ett franchisesystem där Hemglass Sverige är givare till våra engagerade franchisetagare. Tillsammans vill vi skapa kundupplevelser som man gärna berättar om för familj, vänner och bekanta.

Hemglass franchisetagare gillar sina uppdrag och roller… Ja, det törs vi säga eftersom vi gärna samarbetar under lång tid med varandra. Merparten av våra franchisetagare har varit med Hemglassfamiljen i mer än 20 år.

 

Profil

Jobba på Sveriges glassigaste företag

Vill du ha kul på jobbet? Då är Hemglass platsen för dig. Vi jobbar med att leverera glädje till hela landet, och vi har roligt medan vi gör det.

Hemglass är ett av Sveriges mest igenkända varumärken. Många har en alldeles egen relation till glassbilen och dess välkända melodi.
Vill du själv vara en del av detta, ha kul på jobbet, och tillsammans med oss göra människor glada? Vilken tur, för då verkar det som du har kommit rätt.

Nu söker vi dig som under givna ramar vill utvecklas och utveckla ditt eget företag. Du ges möjlighet att genom egen insats avgöra hur framgångsrik du vill bli. Är du entreprenören som brinner för försäljning, människor och skapa långvariga relationer med dina kunder är detta chansen du ska ta.

Franchisetagare berättar

Vad skulle du säga är det allra bästa med att vara franchisetagare i Hemglass?

– Om man gillar friheten i att vara egen företagare/franchisetagare så är Hemglass ett bra och stabilt alternativ med mer än 50 års verksamhet på den svenska marknaden. Med stöd i ryggen av Hemglass kunniga centralorganisation så kan du planera och organisera din egen verksamhets dagliga arbete och utveckling. Arbetsuppgifterna spänner mellan ”golv & tak” med självklart fokus på att coacha dina säljare i deras arbete med att bjuda våra kunder på en bra upplevelse vid Hemglassbilen.

Informationsträff

Bilder

Film

Visste du att...

År 1904 var det världspremiär för våffelstrutar med grädde och sylt. Efter ett tag kom någon klyftig person på att man kunde fylla strutarna med glass i stället för grädde och glasstruten var född.

Kontaktperson

Namn: Fredrik Schildt, Försäljningschef Syd
Huvudkontor: Stockholm
Tel: 0709-45 56 60
E-post: fredrik.schildt@hemglass.se

Räkna på att starta eget

Kontakta banken för finansiering av att starta detta koncept.

Anmäl dig till Franchisetorgets nyhetsbrev