010-204 15 01 info@franchisetorget.se

Intresserad av att driva Waynes på just din ort?

Snabbfakta

 

  • Startades: 1994
  • Omsätter: ca 600 Mkr
  • Antal FT: 80-tal kaféer i Sverige och 70-tal Internationellt i 8 länder
  • Vi blev utsedda till Årets franchisekedja 2017. Tillsammans med oss får du ett starkt och attraktivt koncept, med över 25 års erfarenhet och kunskap om både franchising samt kafébranschen.
  • Lediga distrikt: Härnösand, Bollnäs och Enköping
  • Bransch: Hotell, restaurang, storhushåll
  • Län: Flera
  • Egen insats: Kontakta oss för mer info
  • Status: Ny enhet

Om oss

1994 öppnade fyra vänner Waynes på Kungsgatan i Stockholm. Ett mysigt kafé med blicken mot omvärlden och rötter i svensk fikakultur. Nyfikenhet var en drivkraft, att ge gästerna nya smaker en annan. Idag finns Waynes i fler än tio länder runt om i världen. Kaféer som drivs av människor som medvetet fortsätter att utveckla din fikaupplevelse. Alltid med ekologiskt kaffe, vällagad mat och nybakat.

Vårt koncept

Du driver ditt egna kafé men du är aldrig ensam. Som en del av Waynesfamiljen får du tillgång till alla fördelarna som ges när man ingår i en kedja.  Ingen annan kafékedja arbetar så långsiktigt och framgångsrikt med hållbarhet och ansvar som vi. Vi vet att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand. Vi befinner oss på en marknad som växer vilket innebär stora möjligheter. Men det är också stenhård konkurrens. Med ett uppdaterat kafékoncept som andas vårt svenska ursprung och med en tydlig hållbar riktning, erbjuder vi nya digitala lösningar som ger oss möjlighet att kombinera våra fina gästflöden med fler och nya affärsmöjligheter. Vi står starkare än någonsin, och med över 25 års erfarenhet från den svenska marknaden är vi det självklara valet. Vi har varit med länge och vet vad som krävs för att driva ett lönsamt kafé.

Profil

VILL DU BLI EN DEL AV WAYNES FRAMGÅNGSRECEPT?

Waynes har mer än 20 års erfarenhet av att driva framgångsrika och lönsamma kaféer! Nu söker vi duktiga franchisetagare som vill växa med oss och uppnå vårt mål att dubbla antalet kaféer inom fem år!

Du står för investeringen, affärsmannaskapet och passionen för kaffe. Waynes hjälper dig med resten fram till ett nyckelfärdigt kafé och ger kontinuerlig support kring drift och marknadsföring.

Vi söker franchisetagare runt om i hela landet så oavsett var du bor eller vill driva kafé – fyll i en intresseanmälan eller kontakta oss för en fortsatt diskussion.

Franchisetagare berättar

Vad är det bästa med att vara franschietagare för Waynes?

– Det bästa för mig är att jobba under ett starkt varumärke. Ett varumärke jag kan stå för, både de produkter vi har och hur vi jobbar inom Waynes.

Hur ser samarbetet ut med Waynes idag? Vad hjälper Waynes till med?

– Det mest positiva när man går in som franchisetagare i Waynes är att man köper ett helt koncept, med allt vad det innebär med alltifrån recept till varumärke.  Det gör jobbet enkelt när man får riktlinjer om vad man ska göra vilket skapar tid till att ta hand om sina kunder på ett personligt plan. Det är viktigt speciellt i en mindre stad man är i en mindre stad.

Vilket är ditt bästa tips till någon som vill bli franchisetagare?

– Prata med andra franchisetagare för att få tips och insyn om hur de jobbar och för att ta del av deras erfarenheter, misstag och framgångar.

 Hur gick du tillväga när du gick i tankarna att starta ett Waynes-café? Vad var första antagandet?

– Planering, planering och eftertanke. För oss var processen ganska lång, det tog cirka ett halvår innan vi hittade en lämplig lokal. Efter det hjälpte Waynes oss med mycket i uppstarten!

Vilka tidigare erfarenheter bör man ha när blir franchisetagare?

– Jag tycker att det är till stor fördel om man drivit någon form av företag innan man går in som franchisetagare. Då har man en stabil grund att stå på med allt vad det gäller att driva ett företag med alltifrån ekonomi till personalhantering.

Vilka är fördelarna med att vara franchisetagare jämtemot egenföretagare?

– Just att man har ett koncept som fungerar och som är väletablerat i Sverige. Ett fungerande koncept som är den största fördelen. Du har mycket kompetensstöd i ryggen från varumärket i sig!

Marie Myrlund, Waynes Hudiksvall.

Informationsträff

Bilder

Film

Visste du att...

Kanelbullens Dag började redan 1999 och var en idé till att uppmuntra och uppmärksamma hembakning.

Kontaktperson

Namn: Sofie Sjöqvist
Huvudkontor: Hela Sverige
Tel: 0728 88 90 88
E-post: sofie@franchisetorget.se

Räkna på att starta eget

Kontakta banken för finansiering av att starta detta koncept.

Senast nytt om franchise?

Anmäl dig till Franchisetorgets nyhetsbrev:

Anmäld dig till vårt kostnadsfria Starta Eget Community: