010-204 15 01 info@franchisetorget.se

FranchiseDagarna

Göteborg 10 nov I Stockholm 24 nov I Malmö 8 dec

FranchiseDagarna

Sveriges största mötesplats för franchisekedjor

Vill du lyssna på andra franchisegivare och ta del av goda råd och erfarenheter?

Välkommen till FranchiseDagarna hösten 2023 – Sveriges största mötesplats för franchisekedjor och företagare. 

Boka plats till den stad och det datum som passar din kalender allra bäst. Bli inspirerad, utvecklas, få nya tankar/idéer och träffa andra franchisegivare och experter. Ta del av deras och våra erfarenheter. Franchisetorget står bakom årets största mötesplats för franchisegivare. FranchiseDagarna är en exklusiv utvecklingsdag där fokus ligger på hur man driver en framgångsrik kedja. Dagen är kostnadsfri och vi bjuder på lunch och fika 😉

TEMA – Bli en vinnare i lågkonjunkturen

Öka er tillväxt genom mer delaktiga och engagerade franchisetagare! 

En allt tuffare omvärld ökar kraven på er som franchisegivare och att grunden är på plats blir nu viktigare än någonsin. Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk och en saknad lönsamhet bland franchisetagarna skylls tyvärr väldigt ofta på er som franchisegivare. Detta är vanligt förekommande i sämre tider vilket ställer krav på goda relationer samt en ökad delaktighet och förståelse inom hela kedjan. Nu gäller det att ha fokus på rätt saker och både kunna utmana och stötta franchisetagarna samtidigt som man ständigt utvecklar sina egna processer och arbetssätt som franchisegivare.

Vi på Franchisetorget förstår dessa svåra utmaningar och har lång erfarenhet från att utveckla framgångsrika kedjor. Vi kommer under denna dag att dela med oss av ett antal olika insikter och verktyg hur ni kan utveckla er kedja – detta tillsammans med era franchisetagare. Vi kan utlova en inspirerande dag med olika gästföreläsare samt mycket tid för diskussion, nätverk samt best practice från flera olika branscher. 

En välinvesterad dag för dig som vill ta er franchisekedja till nästa nivå och öka era förutsättningar att vara vinnare i lågkonjunkturen!

Göteborg 10 nov kl 11-15

Arena Läppstiftet

Lilla bommen 1-2, Göteborg

Stockholm 24 nov kl 11-15

ECIT Services AB

Lustgårdsgatan 19, Stockholm

Malmö 8 dec kl 11-15

Helio K6 Malmö (ECIT)

Kungsgatan 6, Malmö

PROGRAM

Registreringen börjar kl. 10.30 

11.00 Ramona, VD på Franchisetorget hälsar alla välkomna och vi bjuder alla på lunch

Hur du lyckas rekrytera de bästa franchisetagarna 

Att rekrytera engagerade franchisetagarna är helt avgörande för att bygga en framgångsrik kedja. Att hitta rätt kandidater kan vara både svårt och utmanande och ett vanligt misstag är att investera för lite tid och resurser i denna viktiga process. Ramona på Franchisetorget går igenom ett antal viktiga steg och best practice för att lyckas.  

Gästföreläsare Göteborg, Karin Mattsson Jern, Rekrytering, Utbildning, HR & Hållbarhet på Reitan Convenience

”Karin Mattsson Jern har en lång och gedigen erfarenhet från olika roller inom Reitan Convenience. Karin kommer att dela med sig om hur deras olika koncept – Pressbyrån och 7-eleven – har lyckats skapa en stark position med engagerade franchisetagare på den svenska marknaden”

Gästföreläsare Stockholm och Malmö, Fredrik Karlsson Franchising Manager på McDonalds 

”Fredrik Karlsson har lång erfarenhet från flera olika roller inom McDonalds och arbetar idag som Franchising Manager i Sverige. Fredrik kommer att berätta om McDonalds inspirerande resa samt även dela med sig om hur man lyckats skapa tillväxt genom engagerade och delaktiga franchisetagare. Fredrik kommer bland annat att prata om värdet av en enhetlig uppföljning av konceptet samt hur man kan skapa ett högt fokus på en högkvalitativ internutbildning för ökad lönsamhet”   

Workshop och diskussioner

Hur kan du som franchisegivare hantera olika utmaningar inom kedjan

All franchise handlar om människor och förmågan att kunna bygga långsiktiga relationer. Här behöver man som franchisegivare ha en tydlig struktur på plats samt investera både tid och resurser inom de väl beprövade områden som bygger en framgångsrik kedja. David på Franchisetorget belyser ett antal olika steg och best practice för att lyckas.

Öka den kommersiella förståelsen hos dina Franchisetagare 

Franchisetagare som tjänar pengar är i regel mer positiva och benägna att vilja investera för framtiden. Vår samarbetspartner ECIT och David på Franchisetorget går igenom ett antal olika verktyg och best practice kring hur du kan öka lönsamheten genom att stärka den kommersiella förståelsen hos dina franchisetagare. 

15.00 Tack för idag!

PRIS

Kostnadsfritt

FÖR VEM

FranchiseDagarna vänder sig till alla franchisegivare (franchisekedjor) som vill lyssna och träffa andra personer och företag som befinner sig i samma situation som er. Du kan vara chef, franchisemanager, VD, ägare eller annan roll i företaget och ha intresse av att få diskutera franchisefrågor. Du väljer den ort och datum som passar dig bäst.

SISTA ANMÄLNINGSDAG

Dagen innan. 

Moderator & Partner

Ramona Byrö
VD Franchisetorget