010-204 15 01 info@franchisetorget.se

Starta eget som franchisetagare

Torsdag 23 maj kl. 18-20

Växjö kommunhus

Norra Järnvägsgatan 7, Växjö (plan 3, via kontaktcenter)

INFORMATIONSKVÄLL

Byt karriär och starta eget som franchisetagare

Vill du starta ett eget företag? Då kan du bli franchisetagare. Istället för att komma på en ny affärsidé så kan du betala för rätten att använda ett redan etablerat företags affärsidé och varumärke. Det kallas franchising.

Vad är franchising? Ett franchisesystem består av en franchisegivare och ett antal franchisetagare där franchisegivaren hyr ut sitt varumärke och sina driftsmetoder till franchisetagaren. Med ett sådant koncept kan du slippa gå igenom de svårigheter och misstag som så många nyföretagare tvingas gå igenom till följd av bristande erfarenhet.

Vad innebär franchising för dig? För dig innebär franchising en möjlighet att dra nytta av ett redan existerande varumärke och ett fungerande affärskoncept. Mot ersättning får du som franchisetagare gå in i en färdigt koncept. Franchising bygger på ett samarbete mellan två självständiga parter. Du driver ditt eget företag och är ägarmässigt oberoende.

Kvällens innehåll

Den 23 maj, bjuder näringslivsavdelningen i Växjö kommun tillsammans med Franchisetorget in till information- och inspirationskväll för dig som vill veta mer om franchise som företagsform. Under kvällen får du chansen att träffa och lyssna på andra franchiseföretagare, utbyta tips och få en inblick i vad det innebär att starta eget som franchisetagare.

Registering och fika – Du är varmt välkommen redan från kl 17.30. Du registreras och bjuds på fika samt får möjlighet att träffa oss innan vi startar igång kl 18.00. Var på plats senast kl 17.55.

  • Datum: Torsdag 23 maj 2024
  • Tid: Kl. 18.00 – 20.00
  • Plats: Växjö kommunhus, Norra Järnvägsgatan 7, Växjö (plan 3, via kontaktcenter)
  • Pris: Kostnadsfritt
  • Antal platser: Det finns fortfarande platser kvar
  • För vem: Informationskvällen vänder sig till dig som är nyfiken på franchise och veta mer om hur det fungerar och vad man bör tänka på. Du är varmt välkommen oavsett var du bor i Sverige.
  • Sista anmälningsdag: Senast kl 18.00 DAGEN INNAN informationskvällen.
  • Kontaktperson: Ramona Byrö, projektledare, 0733-755 990, ramona@franchisetorget.se