010-204 15 01 info@franchisetorget.se

Intresserad av att driva Kahls The & Kaffehandel på just din ort?

Snabbfakta

 

 • Startades: 2002
 • Omsätter:  78,6 Mkr
 • Antal FT: 23 butiker som alla drivs av franchisetagare
 • Kahls The & Kaffehandel är en modern butikskedja med ett stort utbud av kaffe, te och choklad i premiumsegmentet!
 • Lediga distrikt: Kalmar (Baronen), Stockholm (Mäster Samuelsgatan), Kristianstad (C4), Kungsbacka (Kungsmässan)
 • Bransch: Specialbutik för livsmedel, presentbutik, café
 • Län: Flera
 • Egen insats: Kontakta oss för mer info
 • Status: Befintliga butiker

Om oss

Kahls The & Kaffehandel är en modern butikskedja med ett stort utbud av kaffe, te och choklad i premiumsegmentet. Hos oss är kaffet alltid nyrostat och teerna färska. Vi ska ge våra kunder en möjlighet till vardagslyx och vara det självklara valet när man behöver köpa en personlig och smakfull present.Idag är vi 23 butiker, från Umeå i norr till Malmö i söder, med huvudkontor i Göteborg. I december 2023 öppnade vi vår senaste butik i Bergvik köpcenter Karlstad. 2022 firade vi 20 år som framgångsrikt franchisekoncept. 2021 utsågs vi till Sveriges starkaste varumärke bland cafékedjorna av Swedish Brand Award.Allt kaffe och te kommer från Kahls rosteri i Göteborg med anor sedan 1911.

Vårt koncept

Kassadisken, espressomaskinen och väggen med alla teburkar är butikens naturliga fokuspunkt. Kunderna ska känna att de är i en specialistbutik där de får vägledning och hjälp att göra sina val.Ett besök ska vara en upplevelse. Doften av färskbryggt kaffe, ljudet från espressomaskinen, en upplyst pralinkyl med lyxiga praliner, hyllor och bord fyllda med vackert inslagna presenter, och möjligheten att lukta på hundratals tesorter.Beroende på lokalens utformning och placering kan man ha olika fokus. Merparten av butikerna är Specialist/Presentbutiker med möjlighet att köpa Take Away drycker. Några butiker har en Cafédel med sittplatser medans några har mer fokus på Take Away.

Profil

Vi söker dig som är:

 • Driftig, ordningsam, serviceinriktad, älskar kundkontakt och har goda ledaregenskaper
 • Ordnad ekonomi och tillgång till ett startkapital
 • Grundläggande ekonomiska kunskaper är en fördel som egenföretagare
 • Vill sätta guldkant på vardagen genom gott kaffe och te, choklad och fina presenter

Franchisetagare berättar

”Jag älskar den här butiken. Den är som mitt 4:e barn. Jag har jobbat här i 16 år och tycker det är så roligt. Dels för att jag har fantastisk personal som jag jobbar med och även alla kunder som kommer, det är ju väldigt ofta glada kunder.”– Isse Jenå, Asecs Jönköping”I uppstarten fick jag mycket hjälp, så för mig har det varit en stor fördel med franchise. En fördel som blivit större under årens lopp då det öppnas fler butiker, och vi har kunnat hjälpa varandra. Det är en rolig bransch då det hela tiden händer något nytt, speciellt på kaffefronten med nya spännande sorter från hela världen.”– Jennie Bengtsson, Torp köpcentrum Uddevalla

Bilder

Film

Visste du att...

Om man har en tuff dag på jobbet eller det bara är en trist och regnig dag, kan man bli på bättre humör med en kopp kaffe. Koffeinet i kaffe påverkar frigörandet av dopamin i hjärnan, vilka bägge påverkar vår koncentration och produktivitet, och kaffe kan därför ha en positiv effekt på vårt humör. Drick kaffe och bli glad.

Kontaktperson

Namn: Sigurd Wodlén Ödman
Huvudkontor: Västra Frölunda
Tel: 031 755 76 75
E-post: sigurd.odman@kahls.se

Räkna på att starta eget

Kontakta banken för finansiering av att starta detta koncept.

Senast nytt om franchise?

Anmäl dig till Franchisetorgets nyhetsbrev:

Anmäld dig till vårt kostnadsfria Starta Eget Community: