010-204 15 01 info@franchisetorget.se

Intresserad av att driva Pressbyrån på just din ort?

Snabbfakta

 

  • Startades: 1899
  • Varuomsättning + provsion tjänster: 5100 mkr
  • Antal butiker: 320 st
  • Pressbyrån är Sveriges mest nytänkande och tillgängliga kiosk
  • Här finner du lediga butiker:

https://www.pressbyran.se/jobba-med-oss/driva-egen-butik/

  • Bransch: Servicehandel, retail, convenience
  • Egen insats: Mer info

Om oss

Pressbyrån är Sveriges modernaste och mest tillgängliga kiosk – som med gott samvete vill förenkla vardagen för kunderna. Som franchisetagare i Pressbyrån får du tillgång till ett varumärke som har funnits i över ett sekel och som 97 procent av Sveriges befolkning känner till. Pressbyrån finns i attraktiva lägen där människor rör sig. Våra skräddarsydda tjänster och sortiment inom törst, sug, hunger och vardagliga behov är anpassade för folk i rörelse.Pressbyrån har varit franchise sedan 1985 och utsetts vid två tillfällen till Årets franchisekedja. Som franchisetagare i Pressbyrån är du ansvarig för aktiebolaget, för hela den dagliga driften vilket även inkluderar din personal.

Reitan Convenience i Sverige är franchiseägare till varumärket Pressbyrån.

Vårt koncept

Att vara franchisetagare inom Pressbyrån innebär att du är en del av ett välkänt varumärke. Till din hjälp finns ett servicekontor som är experter inom olika områden. Du får tillgång till styrka, kunskap och resurser för att hjälpa dig. Nedanstående ingår i den serviceavgift som du betalar:

Attraktivt lägeLokalhyraUtrustning och inredningNyinvesteringarAffärsförsäkringDiv serviceavtalInköpsavtalSortiment och rekommenderade priserMarknadsföringsprogramBokföring och redovisningDigitalt kursutbudBI-systemIT-utrustning

Profil

Vi söker efter dig som har ett brinnande intresse för att driva butik och att bli egen företagare. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom handeln eller restaurang samt har erfarenhet av personalansvar.För att lyckas som franchisetagare krävs det att du är resultatorienterad, kostnadsmedveten och intresserad av försäljning. De mest framgångsrika franchisetagarna är drivande, duktiga på att planera och goda ledare för sin personal. Du måste ha ett genuint intresse för människor samt vara lyhörd och serviceinriktad.Att vara franchisetagare inom Pressbyrån innebär att du driver ett eget aktiebolag under varumärket Pressbyrån.

Franchisetagare berättar

Vilket råd vill du ge till en franchisetagare som funderar på att bli köpman i Pressbyrån?

”För att bli framgångsrik som franchisetagare i Pressbyrån krävs en passion för försäljning och ekonomi. Se varje kund som en möjlighet till att få ditt företag att växa!”

Carina/Franchisetagare

 

Varför kommer du att lyckas som franchisetagare?

”Jag har starkt driv och vilja att lyckas som egen företagare. Att driva eget ger mig glädje och en spännande utmaning. Med stöd från supportkontoret och hjälp när det behövs, kommer jag fullt utnyttja mina företagsekonomiska kunskaper för framgång.”

Tove/franchisetagare

Bilder

Film

Visste du att...

  • 97 procent av den svenska befolkningen känner till varumärket Pressbyrån.
  • Varje dag besöker över 300 000 kunder oss!
  • 51 procent av våra franchisetagare har varit franchisetagare hos oss i mer än 7 år!

Kontaktperson

Namn: Karin Mattsson Jern
E-post: karin.mattsson.jern@reitanconvenience.se

Räkna på att starta eget

Kontakta banken för finansiering av att starta detta koncept.

Senast nytt om franchise?

Anmäl dig till Franchisetorgets nyhetsbrev:

Anmäld dig till vårt kostnadsfria Starta Eget Community: