010-204 15 01 info@franchisetorget.se

Intresserad av att driva Taco Bar på just din ort?

Snabbfakta

 

  • Startades: 1983
  • Antal FT: Idag är vi 47 franchisetagare 
  • Sveriges första och äldsta Tex-Mex kedja
  • Ledigt distrikt: Hela Sverige
  • Bransch: Hotell, restaurang, storhushåll
  • Län: Alla
  • Egen insats: Från 500 000:- (Mer info)
  • Status: Ny enhet

Om oss

Idén till Taco Bar föddes på Hawaii på det tidiga 1980-talet, där Peter, en av grundarna, åt sin första taco. På Hawaii mötte han också sin blivande fru Judy, född och uppvuxen i Los Angeles och väl insatt i Tex-Mex köket.

Väl hemma i Sverige tog planerna fart. Vännerna Peter, Judy och Håkan provlagade maträtter, produkter testades, ritningar togs fram och lägen undersöktes. Den 5 mars 1983 slog den första restaurangen upp portarna i Kungshallen vid Hötorget. Gästerna strömmade till och snart öppnades nästa restaurang på Slöjdgatan, sedan nästa på Kungsgatan osv.

De senaste åren så har Taco Bar genomgått en del förändringar med bl a en ny logotype, en bredare meny med nya spännande smaker, ny inredning och öl o vin rättigheter. Men recepten på Hotsåsen eller på Nacho De Luxen och Mex Mixen är och för blir densamma som 1983.

Vårt koncept

Paris hit och Rom dit. För oss är den lilla gränsstaden El Paso den moderna matlagningens epicentrum. Vår idé är att erbjuda snabbt serverad Tex-Mex mat under varumärket Taco Bar i restauranger som i huvudsak drivs i franchiseform. Varumärket omfattar tre hörnstenar: meny, bemötande och atmosfär. På så sätt känner våra gäster alltid igen sig när de besöker en Taco Bar.

Belugakaviar, gåslever och kalvbräss i all ära. Ibland är Nachos, Tacos och Enchiladas världens godaste maträtter tycker vi. Smaken och råvarorna har alltid varit det centrala för Taco Bar. Vi jobbar med noga utvalda leverantörer där vi följer råvarornas väg fram till tallriken. Vi har bl. a egen import av våra speciella Nachochips och våra egna vete- och majstortilla från USA. Vår egen speciella Guacamole kommer direkt från ett område i Mexico som heter Uruapan Michoacan.

Sedan några år tillbaka så kan du även få en iskall Corona, ett glas vin eller varför inte en Frozen Margarita på en hel del Taco Barer. Taco Bar skall vara ett enkelt och prisvärt sätt umgås över en bit mat eller något att dricka, dag såväl som kväll. 

Profil

Taco Bar är en väl beprövad och älskad restaurangkedja med fokus på Tex-mex mat. Vår expansion fortsätter och vi är övertygade om att det finns plats för många fler Taco Barer runt om i hela Sverige och vi hoppas att du vill bli en av våra nya franchisetagare. Vi söker nu drivna franchisetagare till flera städer runt om i Sverige.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet från restaurangverksamhet eller företagande för att öppna en Taco Bar. Men du måste tycka om människor, ha en positiv inställning och vara handlingskraftig.

VI VILL ATT DU:
• Tycker om att umgås med många och olika människor.
• Har en positiv inställning, även i stressiga situationer.
• Drivs av att ge bra service och göra gästerna nöjda.
• Är punktlig och noggrann.
• Har goda kunskaper i svenska och en ordnad ekonomi.

Franchisetagare berättar

Vad skulle du säga är det allra bästa med att vara franchisetagare i Taco Bar?

– På Taco Bar får jag mycket stöd från ledningen, med allt från marknadsföring till personalfrågor. På Taco Bar vet man att man har ett stort stöd bakom sig och sitt team.

– Taco Bar är ett starkt varumärke som riktar sig till alla målgrupper. På Taco Bar är miljön genomtänkt, mysig och cool.

Informationsträff

Bilder

Film

Visste du att...

Det vi äter i Sverige och kallar för taco är egentligen texmex – en amerikansk variant av taco som har en del likheter med den mexikanska tacosen. Tacos är egentligen ett samlingsnamn på det mexikanska sättet att äta olika maträtter med hjälp av ett pannkaksliknande bröd av majs- eller vetemjöl och kallas för tortilla eller burrito där den sistnämnda är vanligast.

Kontaktperson

Namn: Lars Callebro
Huvudkontor: Stockholm
Tel: 070-99 34 556
E-post: lars@tacobar.se

Räkna på att starta eget

Kontakta banken för finansiering av att starta detta koncept.

Senast nytt om franchise?

Anmäl dig till Franchisetorgets nyhetsbrev:

Anmäld dig till vårt kostnadsfria Starta Eget Community: