010-204 15 01 info@franchisetorget.se

Checklista till samarbetspartners

Läs gärna igenom checklistan så att vi är väl förberedda och gör denna kvällen så bra som möjligt! 🙂 Vi vill att du ska se checklistan som ett stöd där vi ger olika tips, råd och ideér som ni får använda.

1.) Samarbetsavtalet
Det bifogades i en separat mail som ni fick utav oss. Fyll i uppgifterna genom att klicka på länken. Ni får automatiskt en kopia till den mailadress ni angiver.

2.) Vilka loggotyper ska finnas på sidan?
Återkom till susanne@franchisetorget.se med vilka samarbetspartners/loggotyper som ni önskar ska finnas med på anmälningssidan.

3.) Skriv en egen inbjudningslänk på er hemsida.
Skriv om informationskvällen på er hemsida och återkoppla till oss med er länk så kan vi hjälpa till att sprida den i våra kanaler. OBS! Glöm inte att lägga till denna anmälningslänken www.franchisetorget.se/anmalan
Vill ni använda Franchisetorgets inbjudningslänk (REKOMMENDERAS) som gäller för just er stad, klicka här www.franchisetorget.se/turneplan

4.) Sprid inbjudningslänken 
Denna länk är viktig att skicka ut till så många som möjligt!

5.) Lokaltidning (VALFRITT)
Bjud gärna in lokaltidningen. Se exempel här på tidningsartiklar.

6.) Skriv en egen artikel om aktiviteten (VALFRITT)
Skriv gärna en egen artikel. Se exempel  här bredvid på artiklar som andra kommuner/organisationer har skrivit om Franchisetorget.

7.) Er representant
Franchisetorget kommer att vara på plats ca 1 h innan eventet börjar. Det räcker att ni är på plats SENAST kl 17.15. Efter att vi har hälsat alla besökare välkomna så kommer vi, ni och samtliga samarbetspartners samt kedjorna få presentera sig i ca 30 sekunder – 1 minut. Ni behöver inte boka plats på anmälningssidan utan meddela direkt till susanne@franchisetorget.se hur många som kommer ifrån er. P.S Det vore toppen om du eller någon ifrån er kunde hjälpa oss att ”bocka av” besökarna som anländer, på vår deltagarlista som vi tillhandahåller.

8.) Prel. Program (cirka tider)

 • 17.30 Besökarna börjar att komma och tar macka + kaffe
 • 18.00 START! Franchisetorget hälsar alla välkomna
 • 18.05 Samarbetspartner får presentera sig 30 sekunder – 1 minut var
 • 18.10 Föreläsaren Anders – Vad innebär det att vara franchisetagare
 • 19.00 Intervju med en lokal franchisetagare
 • 19.15 Franchisegivare presenterar sina koncept
 • 19.30 Mingel och kaffe
 • 20.00 SLUT

9.) Marknadsföringsmaterial
Önskar du ladda ner eller vill använda vårt marknadsföringsmaterial, kontakta Susanne.

10.) Roll up + ståbord + profilkläder
Roll up får ni gärna ta med er och vi fixar ståbord som finns på plats. Ta gärna på er profilkläder om ni har så syns ni bättre:)

11.) Besökare
Majoriteten av de besökare som kommer är anställda och vill starta eget företag och är nyfikna på att veta mer om franchise och om det kan vara något för dem.  Antal besökare rapporterar vi till er 1 vecka innan samt dagen innan. Snittet brukar vara mellan 20 – 70 st besökare.

12.) Marknadsföring (VALFRITT)
Här varierar det från kommun till kommun, vissa väljer att skicka ut information om kvällen i sitt nätverk, nyhetsbrev, Facebook, på hemsida, frukostträffar mm, medan andra kommuner vill satsa ännu mer och lägger en budget för att t.ex. marknadsföra i lokaltidningen, på Facebook, Google osv Detta är upp till var och en hur ni önskar göra!

Ni får gärna lägga upp denna kampanjfilmen som ni kan se nedan
https://www.youtube.com/watch?v=gIH3h3CQnOw

TIPS!

 • Håll er presentation kort och tydlig, vem är ni, vad gör ni och hur kan ni hjälpa till. När kommer ni in i deras process.
 • Power point presentation – önskar du ha en presentationsbild som ligger i bakgrunden när du presenterar, så återkom med den till susanne@franchisetorget.se
 • Det är viktigt att alla partners skapar en trygg miljö där besökarna kan känna sig trygga och avslappnade. Gå gärna runt och engagera dig i personerna om du vill och mingla på ett lättsamt sätt.