010-204 15 01 info@franchisetorget.se

Intresserad av att driva Rentalone i just din stad?

Snabbfakta

 

  • Startades: 2021
  • Omsätter: 1 Mkr
  • Antal FT: Idag är vi 8 st franchisetagare
  • Det enklaste sättet att hyra, och hyra ut, en släpvagn
  • Lediga distrikt: 
  • Bransch: Transport
  • Län: Alla
  • Egen insats: Från 30 000:- (Mer info)
  • Status: Ny enhet

Om oss

Rentalone är det enklaste sättet att hyra en släpvagn – och att hyra ut dom. Med våra obemannade stationer är det enkelt att hyra en släpvagn dygnet runt utan att krångla med appar som ska laddas hem eller stå i kö på macken. Vi utvecklar framför allt tekniken och systemet som gör Rentalone möjligt, men vi jobbar också för att skapa ett enhetligt koncept med bra varumärkeskännedom och smarta affärsmöjligheter i form av samarbeten och marknadsföring.

Vårt koncept

Släpvagnar är en efterfrågad produkt som inte går ur tiden, alla behöver en släpvagn då och då. Däremot förändras kundernas köpbeteende och idag är det mer fokus på tillgänglighet, enkelhet och att kunna sköta processen själv. Att hyra obemannad helt enkelt. Därför är Rentalone sättet att hyra släpvagn.Kunden bokar själv, får instruktioner via SMS och e-post för att hämta släpvagnen och sen påminner vi när det är dags att återlämna vagnen med nya instruktioner.Våra stationer kan ställas upp nästan vartsomhelst. Vi rekommenderar minst fyra släpvagnar men det går att börja med så få som två vagnar för att komma igång.Ambitionen är att kunden ska hitta ett brett utbud av släpvagnar på sin Rentalone-station.

Profil

Vi tror att du som startar en Rentalone redan är företagare, kanske rentav äger en lämplig fastighet med plats för släpvagnar och letar efter en perfekt extra intäktskälla. Och är du inte företagare idag så är Rentalone ett smart sätt att bli en företagare och starta en sidoverksamhet som är lättskött och inte kräver mycket tid utanför arbetet.

Franchisetagare berättar

Vad är bra med att driva en Rentalone?Att jag mestadels kan styra över tiden och ta hand om stationen när det passar mig. Tycker du att intäkterna motsvarat dina förväntningar?Till en början gick det lite sakta, det ska jag erkänna, men efter ett halvår ungefär så började det hyras mer frekvent. Sen är mindre på vintern, men våren och sommaren har varit bra! 

Vilka utmaningar har det varit?Egentligen inga hittills, det gick sönder en kontakt på en vagn och nån gång har en kund glömt lämna tillbaks vagnen på rätt sätt i systemet, men den lämnades ändå i tid. Det kan också bero på att det är väldigt dålig täckning där vagnarna står.

– Henrik, Otterstad

Bilder

Film

Visste du att...

De första släpvagnarna var ofta tidigare hästspårvagnar, som blev över när spårvägen elektrifierades. Senare släpvagnar utformades i stort sett som motorlösa och förarplatsfria motorvagnar av motsvarande modell. Elektrisk ström och ibland tryckluft överfördes till släpvagnen genom ledningar från motorvagnen.

Kontaktperson

Namn: Oscar Byhlinder
Huvudkontor: Lidköping
Mob: 073 387 76 66
E-post: oscar@rentalone.se

Räkna på att starta eget

Kontakta banken för finansiering av att starta detta koncept.

Senast nytt om franchise?

Anmäl dig till Franchisetorgets nyhetsbrev:

Anmäld dig till vårt kostnadsfria Starta Eget Community: