010-204 15 01 info@franchisetorget.se

Snabbfakta

 

  • Startades: 2010
  • Omsätter:  117 Mkr
  • Antal butiker: 14 st
  • Sveriges största kommersiella secondhandkedja för Barn, Lek, Dam, Herr & Hem
  • Ledigt distrikt: Medelstora och större städer i Sverige
  • Bransch: Secondhand, Shopping- & detaljhandel
  • Egen insats: Upp till 200 000:- (Mer info)

Om oss

Busfrö är en modern, färgglad och spännande kedja av secondhand-butiker för Barn, Lek, Dam, Herr och Hem. På Busfrö kan man fynda bland hundratals kvadratmeter av kläder, leksaker och heminredning. Butikerna är omåttligt populära bland barnfamiljer och modeintresserade kvinnor och män i alla åldrar.

Idag är Busfrö Sveriges största kommersiella secondhandkedja och vi växer med flera butiker varje år och våra besökare har ofta uttryckt ett behov av Busfröbutiker på fler orter.

Våra butiker är i storleken 600-1000m2 och arbetsmiljön kännetecknas av fart och fläkt, en positiv atmosfär samt stort fokus på den dagliga driften och butiksupplevelsen. 

Kedjans butiker drivs till 100% av egna företagare och gemenskapen och erfarenhetsutbytet kollegor emellan bidrar starkt till konceptets framgång. 

Vår vision är att vara en rikstäckande butikskedja där kunden ser Busfrö som det självklara valet för hållbar konsumtion. Vi vill bidra till en samhällsnytta och en ökad lokal handel i varje svensk stadskärna. 

Vårt koncept

Busfrö är ett prisbelönt butikskoncept som startade 2010 i Västervik, på den småländska östkusten. Affärsidén bygger på ett genuint klimatsmart resonemang där lönsamhet för franchisetagare och kundens plånbok går hand i hand.

Butikerna erbjuder, genom kostnadseffektiv försäljning, moderna och fräscha secondhand- kläder, barnartiklar och heminredning till en miljömedveten marknad.

Tillsammans med fantastiska inlämnare och engagerad personal, har vi tillsammans byggt upp något helt unikt. Busfrö har tagit second hand till en ny nivå och skapat en marknad där det naturliga valet att välja begagnat blir lika enkelt och självklart som att köpa nytt. Vi erbjuder en spännande, färgglad och tilltalande miljö för alla som gillar shopping – med hjärta! 💚

Att köpa och sälja begagnat är en win-win för alla: Den som säljer sina saker får ta del av försäljningen och bidrar till återbrukets nytta. Den som köper begagnat får inte bara mycket mer för pengarna utan bidrar även till att minska nyproduktionen av kläder. Alla vinner och den största vinnaren är den värld vi lämnar efter oss till kommande generationer ♻️

Profil

Följ med oss på en spännande resa 💚

Drömmer du om en egen butik? Följ med oss på en spännande resa genom vårt secondhandkoncept. Nu har du möjligheten att tillsammans med oss i Busfrögruppen bygga upp en egen framgångsrik butik i din stad.

Som franchisetagare till en Busfröbutik är du driven, uthållig, lyhörd och alltid redo för utmaningar. Du har ett entreprenörstänk och tilltalas av möjligheten att få vara med och påverka utvecklingen av en unik butikskedja.

I Busfrökedjan driver du som franchisetagare ett eget aktiebolag under varumärket Busfrö. Vi ser gärna att du axlar en ledarroll och vill engagera din personal ända ut i Busfrö-konceptets fingerspetsar. Tillsammans bidrar ni till en viktig samhällsnytta där miljötänket genomsyrar alla led i verksamheten. 

Som franchisetagare hos Busfrö får du tillgång till ett välbeprövat och framgångsrikt koncept inom en tydligt växande marknad. Vi ger dig starthjälp, fortlöpande rådgivning och tillgång till vårt supportkontor samt stöd av utbildad och erfaren personal vid din uppstart.

Vi söker just nu franchisetagare i medelstora och stora städer i Sverige.

Vi vill lära känna dig – skicka din ansökan redan idag!

Franchisetagare berättar

Att ta steget att bli franchisetagare är något jag inte ångrar! Att starta upp en egen butik från grunden är en sån spännande resa. Extra roligt är att man tillsammans med kunder och inlämnare bygger upp något unikt som även har en positiv effekt på miljön.

– Helena Uppgren, Busfrö Motala & Busfrö Linköping

Det är en stor fördel att få starta upp en butik med ett väl genomarbetat koncept. Som franchisetagare har jag en möjlighet att påverka utvecklingen av kedjan. Second hand hör hemma i stadskärnan!

– Hanna Håkansson, Busfrö Jönköping

Jag fick enormt stöd genom hela uppstartsprocessen och får fortfarande samma engagerande stöd. Den här upplevelsen är den mest spännande, tuffa, utmanande och roliga jag gjort i mitt liv. Det är ett otroligt givande jobb och vi har fått ett fantastiskt mottagande av inlämnare och kunder.

– Helena Zinn, Busfrö Norrköping

 

 

 

 

 

Bilder

Visste du att...

  • En Busfröbutik får i snitt in 4-8 ton kläder/månad
  • De kläder vi skänker vidare går till våra samarbetspartners för återanvändning och återvinning av textilfibrer
  • En Busfröbutik har mellan 10.000-30.000 besökare i månaden

 

Kontaktperson

Namn: Carina Eriksson Markström
Huvudkontor: Busfrögruppen Service Office 
E-post: franchise@busfro.se

Räkna på att starta eget

Kontakta banken för finansiering av att starta detta koncept.

Senast nytt om franchise?

Anmäl dig till Franchisetorgets nyhetsbrev:

Anmäld dig till vårt kostnadsfria Starta Eget Community: