010-204 15 01 info@franchisetorget.se

Intresserad av att driva Jaktia på just din ort?

Snabbfakta

 

  • Startades: 1987
  • Omsätter: 500 Mkr
  • Antal FT: Idag är vi ca 60 franchisetagare i Norden
  • Europas största butikskedja för jakt-, fiske-, hund- och fritidsutrustning.
  • Ledigt distrikt: Hela Sverige
  • Bransch: Handel
  • Län: Alla
  • Egen insats: Upp till 2 000 000:- (Mer info)
  • Status: Ny enhet

Om oss

Jaktia är Sveriges största butikskedja för jakt- och fiskeutrustning och består av runt 35 butiker från Sjöbo i söder till Kiruna i norr. För oss är jakt och fiske en livsstil som handlar om frihet, gemenskap, naturupplevelser och utmaningar. Jaktia återfinns även i Norge och Danmark

I våra butiker hittar du de bästa produkterna från de mest kända varumärkena. Vi har allt från kläder och stövlar, till vapen och ammunition. Jaktias filosofi är att erbjuda produkter, kunskap, service och inspiration som gör din jaktupplevelse ännu större.

För att du ska bli helt nöjd med oss lovar vi att du alltid hittar rätt produkt utifrån dina behov, att du får råd, tips, kunskap och att du alltid har tillgång till service, montering och reparationer.

Vårt koncept

Roligt. lönsamt. Och enkelt.

Det skall vara roligt, lönsamt och enkelt att driva en Jaktiabutik. Det är viktigt att vi har roligt tillsammans – att det är både stimulerande och utvecklande att vara en del i Jaktiakedjan och i vår gemenskap. lönsamt då det är ryggraden i en framgångrik affärsverksamhet. Och enkelt därför att det ger mer tid och energi till att bli lite bättre, lite starkare.

Jaktias verktygslåda

Under många år har vi förbättrat och förfinat vår verktygslåda till den gedigna och välarbetade tillgång som gör oss unika i branschen. När man driver Jaktiabutik så får man ta del av alla våra verktyg bla gemensamma ramavtal, inköpsavtal och volyminköp. Vår marknadsföring med hemsida, Sociala Medier, JaktPuls och utskick via Jaktias kundklubb, Club Jaktia. Skyltprogram, Inköpssystem, kassasystem och intranät. Jaktia kreditköp och presentkort. Verktygslådan innehåller även hjälp med nyckeltal, bokföring och lönehantering men framförallt så får du ett starkt varumärke och otroligt kompetenta kollegor i branschen!

Profil

Jakt och fritid är en bransch som växer snabbt. Precis som Jaktia gör. Idag är vi Europas största butikskedja för jakt-, fiske-, hund- och fritidsutrustning. Men vi vill mer. Vill du? Vi expanderar nu i hela landet med fokus på Kristianstad, Växjö, Bohuslän, Västerås, Dalsland, Västerås, Eskilstuna, Gävle och söker franchisetagare med näsa för affärer som vill vara med och dela vårt framgångskoncept. Har du en befintlig butik och vill göra en nysatsning eller är du intresserad av att starta upp något nytt?

Franchisetagare berättar

Vad skulle du säga är det allra bästa med att vara franchisetagare i Jaktia?

– Den absolut viktigaste delen är gemenskapen och samhörigheten. Man är omgiven av företagare som gör samma sak som en själv, därför finns det alltid någon att rådfråga och att utbyta idéer med. Man blir fort en del i ett nätverk som stöttar varandra. Centralt samordnar Jaktia jaktresor, träffar och aktiviteter för att stötta vårt nätverkande – och inte minst för att vi skall ha roligt tillsammans.

– Med Jaktias centrala avtal får vi bättre priser och erbjudanden från våra leverantörer. Jaktias gemensamma bassortiment är smidigare och bättre för kunderna, vi i butik kan få säljutbildning på sortimentet, Jaktia centralt gör effektivare marknadsföring och produkterna finns tillgängliga i fler butiker.

– HK sköter all marknadsföring åt oss, ser till att kunden vill beöka våra butiker, vilket gör att vi kan koncentrera oss på att bemöta kunden på bästa sätt när hen väl är här.

– Jag älskar friheten med att var Egen företagare. Med Jaktias avtal är jag fri att göra mycket som jag vill med min butik samtidigt som att alla svar på mina frågor finns i kedjan, så att jag alltid kan luta mig tillbaka på ett vinnande koncept.

Informationsträff

Bilder

Film

Visste du att...

Jägarnas insatser skapar större biologisk mångfald och variation i landskapet.

Kontaktperson

Namn: Lars Martinsson
Huvudkontor: Jaktia AB Tollered
Tel: 031 26 40 01
E-post: lars.martinsson@jaktia.se

Räkna på att starta eget

Kontakta banken för finansiering av att starta detta koncept.

Senast nytt om franchise?

Anmäl dig till Franchisetorgets nyhetsbrev:

Anmäld dig till vårt kostnadsfria Starta Eget Community: