010-204 15 01 info@franchisetorget.se

Intresserad av att driva Kvik på just din ort?

Snabbfakta

 

 • Startades: 1983
 • Omsätter: 2020 var genomsnittsresultatet för en franchisetagare 184 000 €.
 • Antal FT: 160 butiker i Europa och Asien, 21 butiker i Sverige
 • Vi sticker ut genom att ge kunden överraskande mycket för pengarna när det gäller kök, badrum och garderober.
 • Lediga distrikt: Linköping, Norrköping, Kristianstad, Västerås, Eskilstuna, Umeå, Luleå
 • Bransch: Försäljning/marknadsföring, inredning/kök och butik
 • Län: Flera
 • Egen insats: Kontakta oss för mer information
 • Status: Ny enhet

Om oss

Kvik är ett unikt koncept som funnits i mer än 35 år.
1983 grundade Knud Boel Troelsen köksföretaget Kvik mitt på Jylland i Danmark. Den driftige entreprenören ville förenkla köksköpet och samtidigt göra det snabbare och mer transparent. Det saknades helt enkelt en snabb Kvik-väg till ett nytt kök.

Vi sticker ut genom att ge kunden överraskande mycket för pengarna när det gäller kök, badrum och garderober. Våra produkter är skapade utifrån ett okomplicerat och minimalistiskt förhållningssätt. Klassisk dansk design handlar om funktion och estetik, och ger inte efter för tillfälliga trender utan känns lika exklusivt år efter år – alltid till ett överraskande lågt pris.

Vi är en familj som har uppstått utifrån förändringsvilja, sunt förnuft och en djup respekt för våra kunder. Därför är det viktigt att du som franchisetagare bidrar till att leverera Kviks DNA i ditt arbete.

Hos oss är människan den viktigaste resursen och vi jobbar tillsammans för att nå målet. Vi är ONE TEAM. Det är dock ingen hemlighet att det krävs en stor insats och vilja när man är Kvik-franchisetagare. I gengäld kommer du att upptäcka hur intressant, kul och givande det är att skapa ramarna för människors liv i köket med Kviks produkter – och att ha ansvaret för din egen butik.

Vårt koncept

1: UPPBYGGNAD OCH INREDNING AV BUTIK

 • Vi levererar en komplett butikslösning.
 • Vi utvecklar löpande både sortiment och inredning, och allt byggs upp efter vår ständigt aktuellt inredda Kvik Masterstore i Vildbjerg.
2: TRÄNING OCH UTBILDNING
 • På Kvik Academy utbildar vi dig från grunden i konceptet, produkterna och köksförsäljningen.
 • Utbildningen äger rum på huvudkontoret i Vildbjerg och i en etablerad butik.
 • En butikskonsulent finns tillgänglig två gånger i veckan under de första 10–12 veckorna efter butiksöppningen. En unik fördel i branschen.
3: MARKNADSFÖRING
 • På Kviks huvudkontor ansvarar vi för alla nationella marknadsföringsaktiviteter.
 • Vi hjälper dig även med lokal marknadsföring – det gäller allt från utformning av lokala kampanjer och annonser till olika event. Du har ett finger med i spelet, men kan ägna största delen av din tid åt att driva butiken.
4: AFFÄRSRÅDGIVNING OCH KUNDSUPPORT
 • Från starten har vi en nära dialog och vi är alltid redo att ge dig råd om drift eller hantering av kundförfrågningar.
 • Vi tar hand om sociala medier.
5: BUTIKSDRIFT
 • Vi erbjuder dig en komplett lösning när det gäller ekonomi, logistik- och säljledning, teknisk support, marknadsföring och driftsupport. Det betyder att du ägnar all din tid och energi åt att driva butiken.

Profil

ERFARENHET

Du är en driven entreprenör som brinner för att skapa kunder för livet. Erfarenhet från köksbranschen är en fördel, men inget krav. Däremot ska du ha en stark drivkraft – och helst erfarenhet av – att sälja, leda, inspirera och styra. Det är viktigt att ha en stark personlighet och bra koll på siffrorna för att kunna hålla fast vid och utveckla både kontakter och affärer.
WORK HARD TO ACHIEVE HIGH RESULTS
Du är en öppen person och en progressiv doer som aldrig ger upp. En person som ser möjligheter i stället för problem. En som tar täten när det gäller förändringar och utmaningar. Du är entusiastisk men också medveten om det faktum att vi alltid kan bli bättre. Dessutom är det inte svårt för dig att våga satsa, även om du aldrig tidigare befunnit dig i den här situationen, eftersom du litar på dig själv och vet att du alltid kan hålla huvudet kallt och fatta rätt beslut.

DU KAN GÖRA SKILLNAD

En stark passion och viljan att göra skillnad är väldigt viktiga faktorer om man vill bli franchisetagare. Du är bra på att ge dina medarbetare känslan av att de rent faktiskt gör skillnad när vi uppfyller allas rätt till ett snyggt kök – även när det gäller badrum och garderober. Och inte minst blir du lika glad varje gång kunderna blir överraskade över hur mycket de kan få för pengarna hos Kvik.

Franchisetagare berättar

Vad skulle du säga är det allra bästa med att vara franchisetagare i Kvik?

”Jag kände direkt att jag hade hittat hem när jag blev franchisetagare hos Kvik. De vill verkligen hjälpa mig att lyckas, och från dag ett har jag känt mig trygg och att jag är i goda händer.”

– Rune Kristiansen, Kvik-franchisetagare, Trondheim, Norge

”Vi gör skillnad från den stund när vi möter människor. Och de ska aldrig känna någon press att köpa. Vi tar oss tid och lyssnar noga på dem och får dem att känna att de kan göra verklighet av sitt drömkök.”

– Peter Verhaeghe, Kvik-franchisetagare, Brügge, Belgien

Informationsträff

Bilder

Film

Visste du att...

Det första steget mot det moderna köket togs i mitten av 1800-talet när vedspisen blev vanlig i de svenska hemmen. Tack vare detta blev det betydligt enklare att koka och baka, och dessutom blev det lättare att hålla rent och snyggt i köket som på den tiden, åtminstone i lite enklare hem, var ett boningsrum.

Räkna på att starta eget

Kontakta banken för finansiering av att starta detta koncept.

Senast nytt om franchise?

Anmäl dig till Franchisetorgets nyhetsbrev:

Anmäld dig till vårt kostnadsfria Starta Eget Community: